På grund af alvorlig sygdom i firmaet:

  • HvepseEksperten.dk og for: hvepse.dk

Så overtager andre firmaer alle fremtidige ordrer. Kontakt dem sådan:

Nyheds brev Juni Måned - Fuld fart

Hvepseboerne er usædvanligt små i år, og dette skyldes sikkert det forår som vi har haft. Hvepseboer er ca. på størrelse med, lidt over en tennisbold og en kokosnød i øjeblikket hvilket er under middel for årstiden.

Hvepse sæson starter for alvor i juli måned
ADVARSEL

Hvepse sæsonen starter for alvor i juli måned, så hold øjnene åbne med hensyn til disse beboere.

Det er sidst i maj måned at hvepseboet bygges op
Fjernelse af frithængende hvepsebo

Det er i maj måned at grunden lægges til sensommerens hvepse plage.

Gyys, godt at personalet i børnehaven opdagede dette hvepsebo
Hvepsebo i en barnevogn

Personalet i børnehaveb havde godt nok undret sig over at der fløj hvepse frem og tilbage, mens barnet sov i barnevognen.

Hvepsetiden nærmer sig med hastige skridt.

Overvintrede dronninger er kommet frem fra deres skjule steder på loft og brændestabler for at etablere et nyt hvepse samfund.

Hvepse boet der anlægges i udhuse, på lofter, i hækken eller i jorden, starter med beskedne 10-20 celler omgivet af et kugleformet hylster på størrelse med en bordtennis bold.

I flere uger bygger hun selv de første 10-20 sekskantede celler i en kugle på størrelse med en bordtennisbold. Materialet er sammentyggede træfibre blandet op med spyt.

Med få minutters mellemrum hentes byggematerialer i form af mørnet træ der tygges sammen med spyt til en grålig papir masse der benyttes til opbygning af boet.

Efter at det første kuld hvepse er udklækkede overtager disse arbejdet med at hente føde og udbygge hvepseboet i takt med antallet af hvepse vokser.

Disse nyudklækkede hvepse er faktisk golde hunner. I løbet af sommeren kan et hvepsebo udvikle sig til flere tusind hvepse. Læs mere om:

Du kan læse mere i nyhedsbrevene for: